Hirdetés

Így hasznosítsd az egered középső gombját



|

Egy speciális célprogrammal könnyedén új funkciót rendelhetünk az egér görgetőgombjához.

Hirdetés

Miközben a hibrid laptopok térhódításával sokan az érintőpadok és érintőkijelzők használatára álltak át, vannak, akik nem hajlandóak lemondani a rendes egér nyújtotta kényelmekről és kattintásokról. 

Hirdetés

Egy egéren pluszt jelent a görgetőgomb megléte is, amely a scrollozás mellett harmadik gombként is funkcionál (egy gameregér persze sok további gombot kínálhat). Amennyiben például egy hivatkozáson nyomjuk meg a scrollgombot, akkor a linket új ablakban nyitja meg a böngésző. Ha egy megnyitott fülön kattintunk vele, akkor pedig bezárja azt a rendszer. 

Akit ezek a funkciók nem érdekelnek, azonban szeretné praktikusabb módon hasznosítani az egere scrollgombját, az egy speciális célprogrammal újratérképezheti a gombot és annak funkcióját. 

A középső gomb átállításához a Windowsban szükségünk lesz az X-Mouse Button Control nevű alkalmazásra. Az ingyenes program régóta létezik, ám ma is kiváltképp hasznos. Alkalmazásonkénti profilokat is kínál, vagyis a játékokban és a munka során is élvezhetjük az előnyeit. 

A program letöltése, telepítése és elindítása után az alapértelmezett profilban nyissuk meg a középső gomb legördülő menüjét, majd nézzük át a funkciólistát, és válasszuk ki a nekünk tetszőt (így a beállítás mindenhol érvényes lesz). 

A beállítások érvényesítése után azonnal használható az új funkció: hozzárendelhetjük például a görgetőgombhoz a [Ctrl + C] gyorsgombokat. Természetesen a görgetőgomb görgetőfunkciója mindettől nem változik, scrollozni ugyanúgy tudunk majd a weboldalakon és a dokumentumokban. 

Akinek több gombot kínáló gameregere van, az akár az összeset újratérképezheti ezzel az alkalmazással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.