Hirdetés

Így készíthetsz PDF-et egyszerűen



|

Sokan próbálták leváltani, de mind a mai napig a PDF a legelterjedtebb dokumentumformátum, készíteni ugyanakkor gyakran nehézkes. Segítünk.

Hirdetés

Egyetlen funkciónak köszönheti, hogy népszerűvé és minden területen de facto szabvánnyá vált a PDF, ez pedig nem más, mint hogy a létrehozott dokumentum bármilyen eszközön garantáltan ugyanúgy jelenik meg, mint ahogyan azt készítője elképzelte. Persze nem csupán ez az egyetlen előnye a formátumnak, a digitális aláírástól kezdve a jogosultságokon át a speciális funkciókig mindenfélére képes, ám előállításához nem árt egy profi szoftvert bevetni.

Hirdetés

A PDF, és ami mögötte van

PDF-et (Portable Document File) akár a Windows 10 is képes előállítani, a Softland a PC World magazin mellé járó novaPDF programjával azonban a speciális funkciókhoz is hozzáférést kapsz. Kezelése egyszerű, ráadásul a vezérlőpanelen elegendő egyszer beállítani a paramétereket, ezt követően az alkalmazás printer driverként a háttérben bármely programból előhívható.

A novaPDF hivatalosan is megfelel minden PDF/A előírásnak, így nem fordulhat elő az, hogy valaki nem tudja megnyitni az általad készített dokumentumokat. Kevesen használják ki, pedig hasznos, hogy a PDF-fájlokhoz jogosultságokat is rendelhetsz, illetve ezzel a programmal akár extra metaadatot is hozzáadhatsz. Egyre népszerűbb a streamelhető PDF-fájl, amelyet szintén képes előállítani a novaPDF (pdf linearization), a kattintható linkek elkészítésekor pedig a telefonszámokat is felismeri.

A számtalan opció közül hasznos még a PDF-fájlok összefűzése, a mentést követően lefuttatható szkript (egyedi parancsokkal), az előre elkészített levélsablon használata küldés esetén, illetve a többféle nyomtatási sor. Sajnos a Lite verzió korlátait kissé szűkre szabták; a Pro változat olyan, egyre fontosabb funkciókat ad ehhez a listához, mint a digitális aláírás, az egyedi vízjel- és rétegbeillesztés, vagy például az AES 256 bites titkosítás.

Ha szeretnéd te is használni, akkor vedd meg az augusztus 6-án megjelenő 2021/08-as PC World magazint, amihez ajándékba jár a Softland novaPDF Lite v11, akárcsak más értékes szoftverek és egy PC-s játék is - az előfizetők számára már két nappal korábban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.