Hirdetés

Így készíthetsz profi PDF-et



|

Mindenki ismeri a PDF-fájlokat, és minden eszköz kezeli is azokat. Előfordulhat azonban, hogy ki kell nyerni belőlük valamit, vagy épp profi PDF-re van szükség, ehhez adunk most olvasóinknak ajándék megoldást.

Hirdetés

Hatalmas lökést kapott 2020-ban a digitális dokumentumkezelés, mégpedig elsősorban az üzleti és állami szférában, ahol eddig makacsul ragaszkodtak a papírhoz. Ha pedig dokumentumról beszélünk, akkor fontos, hogy azt minden eszköz ismerje és kezelje, bármely kijelzőn ugyanúgy nézzen ki, ne tördelődjön át mondjuk egy okostelefonon vagy tableten.

A PDF erre tökéletes, de készítése, illetve a PDF-fájl szerkesztése nehéz feladat. Az ASCOMP segédprogramja megteremti az elegáns átjárást a PDF és a szintén népszerű DOC/DOCX formátumok között.

PDF-szerkesztés elegánsan

A PDF Conversa egyszerű kezelőfelülettel fogad, sőt magyar nyelvre is átváltható egyetlen kattintással (a jobb felső sarokban). Az üdvözlőképernyőn máris kiderül, hogy teljesen sallangmentes, extrákat nélkülöző a program, mindösszesen kétféle funkcióval rendelkezik: PDF-ből képes DOC-ot készíteni, és fordítva. PDF-et ma már akár a Word és hasonló dokumentumkezelők is létre tudunk hozni, ám az eredmény csukpán alapszintű konvertálás.

Hirdetés

A PDF Conversa előnye, hogy az átalakítás előtt megadhatod, milyen műveleteket tiltanál le jelszóval a készülő PDF-fájlban, beállíthatod a beemelendő képek minőségi szintjét, választhatsz kis fájlméretet, és digitális aláírással is elláthatod dokumentumodat. Utóbbi egyre fontosabbá fog válni a közeljövőben, így aláírást igénylő hivatali ügyekben is egyszerűbb lesz majd eljárnod akár otthoni géped előtt ülve.

Nehezebb feladat megfelelően szerkeszthető DOC-fájlt készíteni egy-egy PDF-ből. A PDF Conversa segédprogram ezzel is megbirkózik. A beállításoknál csupán két opció fogad, ám ezek adott esetben fontosak lehetnek. Letilthatod a speciális elemek, a grafikák és a táblázatok átalakítását. Ha nem ismerné a PDF Conversa ezt a trükköt, akkor jó eséllyel a konvertálás végén egy szétesett, használhatatlan adatmasszát kapnánk kézhez, így viszont bár nem tökéletesen, de legalább elegánsan veszi ezt az akadályt.

Precíz, de puritán konvertálás

Mondanunk sem kell, hogy az átalakítás pillanatok kérdése, ennél azonban fontosabb, hogy az elkészült fájlok jól sikerültek, csupán egy-két bonyolultabb dokumentumnál kellett a táblázat és/vagy grafikai elemek konverzióját letiltanunk a remélt eredményért. Ugyanakkor néhány extra beállítás, kényelmesebb kezelőfelület nem ártana, és egy esetleges előnézet is hasznos lenne.

Ez a szoftver a PC World év végi előfizetői akciójának keretében a Prémium és a Gold csomagok mellé járó számtalan értékes ajándék egyike.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.