Hirdetés

Így lesz laptop a Raspberry Pi lapka PC-ből



|

Vezeték nélküli billentyűzettel és érintőpaddal felszerelt, kompakt laptopot csinál a Raspberry Pi-ből a CrowPi2.

Hirdetés

Jó két éve már, hogy az Elecrow bemutatta a CrowPi nevű kitet, ami a Raspberry Pi PC-re épít, és most a Kickstarteren felbukkant a CrowPi 2, ami egy kompakt laptopház ehhez. Kompatibilis a Raspberry Pi Model 3B, Model 3B+ és Mobel 4B+ típusokkal, és 291 x 190 x 46 milliméteres, 1,3 kilogrammos. Elsőre normál, de régies laptopnak tűnik. A 11,6 hüvelykes, 1080p-s IPS-panelnél 2 megapixeles webkamera, dupla hangszóró, jackcsatlakozó és mikrofon is akad. 

Hirdetés

A Rapsberry Pi egy szerelőnyílás mögött rejtőzhet el, így szükség szerint könnyen cserélhető. Hátul akad továbbá egy tálca powerbanknek és egyéb komponenseknek, de érdekes az eltávolítható billentyűzet és érintőpad, ami WiFi-n keresztül kommunikál. Ennek kivétele után mindenféle alkatrész látható az elsősorban oktatási projektekhez szánt eszközben. 

A laptop az Arch, Raspbian, FreeBSD, LibreELEC és Ubuntu rendszereket támogatja, a Kickstarteren már 140 dollártól foglalható, és elvileg már augusztusban indul a kiszállítása. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.