Hirdetés

Így működik a Face ID



|

Ming-Chi Kuo ezúttal arról árulkodott, hogy miként működik majd az iPhone X arcfelismerő rendszere.

Hirdetés

Az Apple szeptember 12-én mutatja be az idei iPhone készülékeit - az eseményt mi is élőben közvetítjük. Addig is azonban az iOS 11 Golden Master kiadása és a neves Ming-Chi Kuo újabb titkokat fedtek fel. 

Hirdetés

Immáron biztos, hogy a három új készülék iPhone X, iPhone 8 és iPhone 8 Plus néven jön, illetve az előrendelések szeptember 15-én kezdődnek, a megjelenés pedig 22-én esedékes (persze nem minden országban). 

Előkerült egy videó is, amelyben az látható, hogy az iPhone X felhasználói miként állíthatják be a Face ID arcfelismerő rendszert a készülék feloldásához. A Face ID pontos működéséről a megbízható elemző, Ming-Chi Kuo árulkodott. 

Kuo szerint a Face ID négy alkatrészre épít: egy strukturált fény küldésére és fogadására épített szenzorra, egy előlapi kamerára és egy közelségérzékelőre. A szenzorok a kijelző fülei között lévő sávban helyezkednek el. 

A strukturált fénykezelésre épített szenzorok mélységinformációkat gyűjtenek, amelyeket a rendszer az előlapi kamera képével ad össze, és csinál 2D-s képet. Szoftveres algoritmusokkal aztán 3D-s kép lesz ebből, és kész is az arcfelismerés. A közelségérzékelő arra figyelmeztet, ha valaki túl közel vagy távol van. 

Kuo szerint mindegyik iPhone X olyan fekete bevonatot kap az előlapon, amely elrejti ezeket a szenzorokat. A környezeti fény érzékelésére készített szenzor eközben a True Tone kijelzőt támogatva váltja a képernyő színhőmérsékletét. 

Az Apple Face ID-ra azért van szükség, mert a közel keret nélküli kijelző száműzte a home gombot és a Touch ID-t, amit viszont nem akart a hátlapra tenni az Apple. A kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasók pedig még messze vannak, Kuo szerint leghamarabb a Samsung Galaxy Note 9 mutathat ilyet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.