Hirdetés

Így telepíts kiegészítőket a VLC-be



|

A VLC médialejátszó szinte mindenre képes, de amire mégsem, arra bevethetünk egy kiegészítőt.

Hirdetés

Nehéz lenne olyan funkciót mondani, ami a VLC multimédiás lejátszóban nincs benne alapból. Gyakorlatilag bármilyen fájltípust képes kezelni, lehetővé teszi az élő steamek megtekintését, az online videókkal is boldogul. Vannak persze olyan dolgok, amiket nem tud - azonban ezt a hiányosságot kiegészítőkkel és pluginekkel pótolja. 

Hirdetés

A VLC-nek tulajdonképpen egy saját piactere van, ahol a kiegészítők megtekinthetőek és  beszerezhetőek. Hogyan kell ezeket telepíteni? Mutatjuk. 

A kiegészítők a VLC hivatalos weboldalán keresztül tölthetőek le, természetesen mind hitelesített bővítmény. Találhatóak kiegészítők eltérő helyeken is, azonban azoknak a telepítése nem ugyanígy zajlik. 

A kiegészítések installálhatóak közvetlenül a VLC-ből: ehhez menjünk az [Eszközök > Bővítmények és kiterjesztések] menübe. A megnyíló ablak listázza majd az összes bővítményt, kiterjesztést és felületet, azonban ennél jóval több érhető el a VLC hivatalos oldalán keresztül. Az mindenesetre könnyebbség, hogy az itt lévők egyetlen kattintással telepíthetők. 

Az alternatíva a LUA fájlok telepítése. Minden kiegészítő ezt használja, tehát a letöltés után egy LUA fájlunk lesz. A telepítéséhez a felhasználói mappánkban nyissuk meg az alábbi útvonalat: [AppData\Roaming\vlc\lua\extensions]. Ha nincsenek ott a [lua] és az [extensions] mappák, akkor hozzuk létre azokat a megfelelő sorrendben. 

Másoljuk be ide a LUA fájlt, annak a telepítése ezzel megtörténik. A fentebb említett menüben az aktív kiterjesztések fülön jelenik majd meg. 

A telepítés módjától függetlenül a kiegészítők törlése kizárólag az [AppData\Roaming\vlc\lua\extensions] könyvtárba lépve, manuálisan oldható meg. Gond csak akkor adódhat, ha az egyik fejlesztő trükkös nevet használt, és nem tudjuk, hogy az adott elem micsoda. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.