Hirdetés

Így ünnepelné az Intel a 8086-os processzort



|

A 8086-os 40. évfordulója közeledik - ezt ünnepli az Intel a Core i7-8086K CPU-val.

Hirdetés

Az Intel Pentium márkája nem is olyan régen lett 20 éves, ennek alkalmából az óriás egy speciális processzorral ünnepelt. Ez volt a Pentium 20th Anniversary Edition G3258. Amennyiben a pletykák igazak, akkor hasonló húzásra számíthatunk a 8086-os processzor közelgő, 40. évfordulója alkalmából is. 

Hirdetés

A mai x86-os architektúra korai őse tehát bizonyos értelemben visszatér. Sőt, egyenesen a nyolcadik-generációs Core szériába jön, egy Core i7-8086K processzor formájában. 

A közösségi médiában több fotó is felbukkant, az egyiken élőben is látható a Core i7-8086K CPU. Elvileg ez ugyanazon a 14 nm-es Coffee Lake lapkán nyugszik, mint a Core i7-8700K. 

Az új chip nominális órajele 4 GHz, de Turbo Boost mellett ez 5 GHz fölé is emelkedhet. A szorzó korlátlan, az L3 cache mérete 12 MB. Az Intel elvileg a 2018-as Computex környékén, június 8-án mutathatja be az újdonságot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.