Hirdetés

Így védené az Avira a magánszférádat



|

Windows operációs rendszerekre tölthető le az Avira ingyenes Privacy Pal eszköze, ami segít a magánszféránk védelmében.

Hirdetés

Az Avira legújabb alkalmazása nem a számítógépünket védi meg a vírusoktól és az egyéb kártevőktől, hanem abban segít, hogy megvédjük a magánszféránkat. Nagyobb irányítást ad ugyanis a böngészőnk és az egyéb appok által begyűjtött személyes adataink felett. 

Hirdetés

Az ingyenes Privacy Pal képes a sütik, gyorsítótárak, az előzmények, a letöltési előzmények és egyéb adatok törlésére - az összes böngészőből, egyszerre. Mindezen felül törli a Skype-ból az üzenetnaplókat, de többek között a Cortana követésének a leállítására is alkalmas. 

Az előzmények és böngészős adatok törlése kézenfekvő, a futtatás után néhány gombnyomás alatt megtörténik. Még jobb, hogy a törölni kívánt adatokat külön gombokkal szabályozhatjuk. 

Aki lusta, az a további beállításokat Basic és Enhanced módokban kezelheti. A Basic mód alapszintű védelmet jelent a magánszférára nézve, és törli a személyre szabott reklámokat. Az Enhanced mód meggátolja az appokat abban, hogy begyűjtsék a privát adatainkat. A harmadik mód (Personalized) teljes irányítást ad a program beállításai fölött, egy tonna opcióval. 

Rengeteg dolgot tilthatunk le vagy engedélyezhetünk, többek között a testre szabott reklámokat, a személyes adatok vagy a helyzetünk megosztását, a távoli hozzáférést vagy a weboldalakon való követést, esetleg a legutóbbi fájlok és mappák megjelenítését az Intézőben. A program még a Microsoft Store-t is képes letiltani. 

Akad a programban egy haladó nézet is, amelynek a használatát már csak valóban haladóknak javasolják. Itt olyan dolgokat lehet letiltani, amelyekről nem árt tudni, hogy pontosan mire valóak. Belenyúlhatunk például abba is, hogy a Windows miként szerezze be a frissítéseket a jövőben (p2p-alapon vagy sem). 

Természetesen a beállítások döntő többségét a program nélkül is szabályozhatjuk a Windowsban és az egyes szoftverekben, de azért jó dolog, hogy az Avira mindent egy helyre gyűjtött. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.