Hirdetés

Ilyen lesz a Raspberry Pi lapka PC-ből épített laptop



|

A Kickstarteren gyűjtenek a CrowPi2 nevű megoldásra, amely laptopként hasznosítja a Raspberry Pi lapka PC-t.

Hirdetés

Korábban már lehetett hallani a CrowPi2 nevű projektről, amelynek a lényege, hogy a Raspberry Pi lapka PC-ből laptopot csinál. Azóta elindult a Kickstarteren a közösségi finanszírozási kampánya, és bár még jóval több mint egy hónap van ebből hátra, már majdnem 200 000 dollár gyűlt össze a platformon. Az Elecrow tervei szerint a működő terméket augusztusban kezdik el kiszállítani, az alapcsomag 170 dollárba kerül. Eddig viszont a majdnem kétszer annyiba kerülő haladó kit a legnépszerűbb. 

Hirdetés

A három színben létező CrowPi2 2 megapixeles előlapi kamerát kapott, ami jobb, mint a Dell XPS 13-ban vagy az Apple MacBook Pro 16-ban lévő 720p-s webkamera. Ehhez 11,6 hüvelykes full HD-s IPS-panel és eltávolítható billentyűzet társul. Akad egy olyan rekesz is, ahová powerbank vagy töltő rejthető. 

A Raspberry Pi lapka PC-t persze külön kell megvenni a Windows 10 IoT, CenOS, KALI, FreeBSD, Ubuntu és Raspbian futtatására alkalmas laptophoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.