Hirdetés

Ilyen lesz az Intel Core i5-8500



|

A 6-magos Core i5-8500 felbukkant a SiSoft SANDRA adatbázisában.

Hirdetés

Nem titok, hogy az Intel bővíteni szeretné a nyolcadik-generációs Coffee Lake asztali processzorainak a kínálatát, méghozzá az idei első negyedév során. Ekkor érkezik a költségtakarékos B360 Express és H310 Express lapkakészlet is, illetve az ezekre építő alaplapok. 

Hirdetés

Az újdonságok egyike lesz a 6-magos Core i5-8500-as processzor is, amelyet egy hajszállal a jelenlegi Core i5-8400 fölé pozicionálnak. 

A chip most felbukkant a SiSoft SANDRA adatbázisában. A nagyjából 220 dolláros ársávban érkező CPU órajele 3 GHz, és bár a Turbo Boost órajelekről nem tudtunk meg semmit, a Core i5-8400 értékeit figyelembe véve 4,2 vagy 4,3 GHz-es értékről lehet szó. 

A 6-magos, 6-szálas lapka fogyasztása 65 watt, az L3 cache mérete 9 MB. A mérések szerint a teljesítménye nagyjából az AMD Ryzen 5 1600-as processzor tudásának felel meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.