Hirdetés

Ilyen ransomware-t még életedben nem láttál



|

A Rensenware zárolja a fájlokat, és kötelezővé teszi, hogy játsszunk. A váltságdíj egy nagyon magas pontszám megszerzése.

Hirdetés

Egy átlagos zsarolóvírus túszul ejti a PC-n lévő fájlokat, majd pénzt kér azért, hogy feloldja a titkosítást. Az új Rensenware nevű megoldás azonban valami mást kér ezért cserébe. 

Hirdetés

Furcsa módon azt, hogy a felhasználó játsszon az anime típusú Touhou Seirensen játékban, és szerezzen meg 0,2 milliárd pontot a Lunatic módban. 

Sajnos a legtöbben inkább fizetnének egy tetemes összeget, mint, hogy ezt a feladatot megoldják. A lehetetlen feladványt eredetileg viccnek találták ki. 

Tvple Eraser alkotta meg, akinek egyáltalán nem állt szándékában másokat megfertőzni. Sajnos azonban a forráskódot elérhetővé tette az interneten, vagyis bárki megtámadhatott bárkit ezzel a ransomware kártevővel. Éltek is a lehetőséggel. Sokan. 

Tvple Eraser a GitHubon lecserélte a kódot egy eszközre, ami segít megkerülni a titkosítást, ha egy PC megfertőződik. Az illető azóta bevallotta, hogy hibát követett el, amikor közzétette a kódokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.