Hirdetés

Ilyenek az Intel bankkártya méretű gépei



|

Kiszivárogtak az Intel Compute Cardok specifikációi - Apollo Lake és Kaby Lake processzor is kérhető az apró PC-kbe.

Hirdetés

Az Intel Compute Cardok gyakorlatilag olyan apró PC-k, amelyeknek a mérete alig nagyobb egy bankkártyánál. Ezek a Compute Stick utódjai, de ezeket már nem egy tévé HDMI portjához kell csatlakoztatni, hiszen moduláris rendszerekhez tervezték az apróságokat. 

Hirdetés

Elméletben a Compute Cardot bármilyen kompatibilis tévébe, asztali gépbe vagy laptopba be lehet majd helyezni, szükség vagy frissítés esetén pedig egy gombnyomással lecserélni. 

Az első modellek idén jelennek meg (és a januári CES-en mutatkoztak be), de specifikációkról mindeddig nem hallhattunk. 

A CNX-Software azonban előállt velük: a szivárgások alapján négy különböző változat lesz, Apollo Lake és Kaby Lake processzorokkal. 

Mindegyik alacsony fogyasztású chip, ezért hőproblémáktól nem kell tartani. Értelemszerűen a Kaby Lake-Y széria jelentősen magasabb teljesítményt garantál, mint az Apollo Lake CPU-k. Ez árban is látszik majd, a 150 dolláros indulóár egészen 500 dollárig emelkedhet. Elsősorban fejlesztőknek és eszközgyártóknak szánják majd eleinte ezeket, a fogyasztókat csak később veszik célba. 

A CD1C64GK modell Celeron N3450-es négymagos processzorral érkezik, 4 GB RAM-mal és 64 GB eMMC tárhellyel. A CD1P64GK-ban a CPU-t Pentium N4200-ra cserélték, a CD1M3128MK-ban pedig kétmagos Core M3-7Y30-ra, a tárhelyet 128 GB-os PCIe SSD-re. A CD1IV128MK-ban a processzor már egy Core i5-7Y57. 

Mivel hagyományos portjaik nincsenek, kizárólag kompatibilis hardverekkel működnek, közvetlenül nem képesek egeret, monitort, billentyűzetet és WiFi-t kezelni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.