Hirdetés

Ilyenek voltak a Google Stadia utolsó pillanatai



|

Újabb projekt került fel a Google által elkaszált termékek listájára.

Hirdetés

Szeptemberben érkezett a valószínűleg keveseket meglepő hír, hogy a Google leállítja a felhő alapú videojátékos szolgáltatását. Végig voltak erre utaló jelek, a cég azonban az utolsó pillanatig tagadta, hogy ilyesfajta tervei lennének.

A hírt vegyes érzelmekkel fogadta a közösség, hiszen nem volt nagy tábora a Google Stadiának, mégis, akik játszottak rajta, nagyon szerették. Egy streamer például többezer órát tett a Red Dead Online-ba a szolgáltatáson keresztül, akinek a mentését végül a Rockstar Games és a Google közösen exportálta, és még menő jutalmat is kapott hűségéért.

Hirdetés

A Stadia a leállításának bejelentése után még hónapokig működött, január 19-én délelőtt azonban eljött az idő, a Google végleg lelőtte a szervereket. A játékosok, akiket egyébként maradéktalanul kárpótol a Google, egy utolsó körre még bejelentkeztek a szolgáltatásra, sokan pedig streamelték is a Stadia utolsó óráit.

A Retroity nevű streamer például a Worm Game-et választotta utolsó játékaként a Google felhőiben, azt a játékot, amit a cég napokkal a Stadia leállítása előtt tett elérhetővé a platformon. A lekapcsolás pillanatában a játék megfagyott, majd többé nem érte el a szolgáltató szervereket.

A videós egyébként tovább húzta, mint kellett volna, körülbelül 20 perccel tudott tovább játszani ahhoz képest, mint amit a Google eredetileg beígért. Nem ő volt az egyetlen, néhány szerencsés még 45 perccel a hivatalos leállítás után is NBA 2K20 meccsben volt.

Miközben a Stadia elkerülhetetlenül kimúlt, a Google nem tette téglává a Stadia kontrollereket, egy firmware frissítéssel engedélyezhető a Bluetooth funkció, ha esetleg valakinek ennyire bejönne a dizájn.

Ha érdekel, hogyan nézett ki egy Google Stadia szerver, itt egy érdekes videó róla, alább pedig a platform hivatalos búcsúüzenete olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.