Hirdetés

Íme 5 alig ismert, de annál menőbb windowsos program



|

Mutatunk néhány kevésbé ismert alkalmazást, ami különösen praktikus.

Hirdetés

A windowsos alkalmazások kínálata hatalmas, rengeteg az olyan alkalmazás, amely nincs a címlapokon, és alapvetően kevésbé ismert. Ettől persze még bármelyik lehet hasznos vagy praktikus, mindegy, hogy renderelésre való vagy pedig a Windows Intézőt turbózza fel. Az alig ismert, ám annál menőbb programok közül mutatunk most ötöt Windowsra. 

Hirdetés

MacType

A Windows 10 betűrenderelési képességei hagynak kívánnivalót maguk után - a betűk egyszerűen nem olyan szépek egy windowsos gépen, mint mondjuk egy Macen. Ez főleg a nagyobb betűknél észrevehető. Segíthet jelenthet minderre windowsos környezetben a MacType, ami több háttérben futó folyamatot működtet, és felülírja a betűrenderelést az appokban. A letöltése és a használata is ingyenes. 

ShareX

Az előzőhöz hasonlóan ez is nyílt forráskódú és ingyenes app, amely öt fő kategóriát kínál, és egyenként legalább 20 eszközt és funkciót. A rögzítések során képes a képernyő teljes tartalmát lefotózni vagy felvenni, rögzíteni a weboldalakat és vízjeleket használni. Képes eltérő formában régiókat felvenni, illetve címkézni, feliratozni is tud. Mindezek után megoldhatjuk vele a fájlok és mappák feltöltését, az URL-ek rövidítését. Számos weboldalra és megosztásra kitalált felületre tudunk vele feltölteni, illetve hozhatunk létre a segítségével QR-kódot vagy akár effekteket is adhatunk a fotókhoz. 

Geek Uninstaller

Bár az alkalmazások eltávolítására a Windows is képes, sajnos gyakran marad hátra fájlszemét, felesleges mappa és Registry-kulcs. A Geek Uninstaller megold minden problémát. Az ingyenes eszköz hátramaradó elemekkel együtt törli az alkalmazásokat, és erre akkor is képes, ha a Windows nem tud törölni egy sérült programot. A kezelőfelülete letisztult és könnyen használható, a normál programok mellett a modern appok törlése is megoldható róla. 

fSekrit

Aki sokat jegyzetel, az idővel elengedhetetlenül is bevet majd erre a célra egy programot (Google Keep, OneNote, Evernote). A szigorúan bizalmas információkhoz ezek egyike sem jó persze. Az fSekrit annál inkább. Alapvetően egy sima szövegszerkesztőnek néz ki, de bármit is gépelünk bele, az titkosítva lesz, és jelszavas védelmet is kap. A bizalmas adataink tárolását bátran rábízhatjuk, és a segítségével egy pendrive-on is hordozhatjuk az információkat (a programra nincs szükség a fájlok megnyitásához, csak egy jelszóra). A titkosítás alól feloldott dokumentumokat sosem menti a merevlemezre a program. 

LockHunter

Ha egy fájl vagy program hozzáférése valamiért zárolva van, az idegesítő lehet. A Windows nem nyújt segítő kezet ilyen téren, és még nagyobb a baj, ha kártevő miatt történik a dolog. A LockHunter segíthet: képes a blokkolása feloldásában, illetve a fájlok törlésében is. A blokkolt fájlok másolását és átnevezését is meg tudja oldani, leállítja a zárolást okozó folyamatokat, kilövi a DLL-eket és a HDD-ről a zárolóst előidéző folyamatokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.