Hirdetés

Íme az Apple Silicon, amivel a cég részben megválhat az Inteltől



|

A pletykáknak megfelelően saját processzorra vált az Apple, hogy nagyobb egyensúly legyen a saját termékei között.

Hirdetés

Az Apple legtöbb készüléke már régóta saját gyártású chipeket használ, és ez eddig bevált az iPhone-ok, iPadek és Apple Watchok esetében. A cég úgy döntött, a Maceknél is elengedi félig-meddig az Intelt, hogy létrejöjjön egy közös architektúra, amire a fejlesztők könnyebben írhatnak és optimalizálhatnak programokat.

Hirdetés

Az első, saját SoC-t tartalmazó gépek az idei év végén kerülnek forgalomba, és az a terv, hogy két év múlva megtörténik a teljes átállás. Addig minden fejlesztő könnyedén konvertálhatja át alkalmazását, az iOS-es és iPadOS-es appok pedig módosítás nélkül futhatnak Mac-en. A váltás jobb energiahasználatot, nagyobb GPU-teljesítményt eredményezhet.

Nem kell attól félni, hogy az Intel-alapú gépeket elhanyagolja az Apple, a MacOS további változatait ezekre is kiadja, sőt, lesznek még inteles Mac-ek a jövőben. A még nem frissített programokat a Rosetta 2 segítségével problémamentesen futtathatjuk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.