Hirdetés

Indiai erősítéssel csapna oda a videokártyák piacán az Intel



|

Az Intel felvásárolt egy indiai startupot, hogy megerősítse a pozícióját a dedikált videokártyák piacán.

Hirdetés

Néhány éve az indiai Ineda nevű startup azzal vált ismertté, hogy kifejlesztett olyan egyedi tervezésű processzorokat, amelyek viselhető eszközökben használhatóak. Ezeket magas hatékonyságra optimalizálták, de mégis képesek voltak számos szenzort figyelni vagy pedig a hangutasításokat várni. Az évek alatt több millió dolláros tőkét pumpált a vállalatba a Samsung, a Qualcomm és az Imagination Technologies, valamint további cégek sora. 

Hirdetés

A jelek szerint az Intel érdeklődését több mint felkeltette a kis cég. Az Intel a dedikált videokártyák piacára szeretne hamarosan betörni, és megszorongatni az NVIDIA-t és az AMD-t. Az Ineda ehhez szellemi tulajdonban is nyújt némi segítséget, de az Intelt igazából a cég szakemberei érdekelték. Nagyjából 100 nagyon tehetséges mérnököt szereztek a felvásárlással, akik tapasztaltak a takarékos chipek tervezésében. 

Ez azért fontos, mert a teljesítménynövekedés egyik nagy akadálya a hatékonyság. Minél erősebb a kártya, annál több hőt termel, és annál nagyobb és drágább hűtőre van szükség, ami pedig költséges és zajos út. Az NVIDIA a GeForce GTX 480 óta ilyen téren rengeteget fejlődött. 

További érdekesség, hogy az Ineda alapítóját Raja Koduri még az AMD-től ismeri, így nem kizárt, hogy Koduri hatására vásárolt be az Intel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.