Hirdetés

Indul a PC-s nosztalgiavonat: itt az új Sound Blaster Z hangkártya



|

Hogy mennyire jó ötlet 2021-ben kiadni egy PC-be szerelhető hangkártyát, nem tudjuk, mindenesetre a Creative életben tartja a sorozatot.

Hirdetés

Sok-sok éven keresztül a hagyományos hangkártya is egy PC kihagyhatatlan elemei közé tartozott, ám a technológiai fejlődés és az alaplapok növekvő integritása majdnem teljesen kivégezte ezt az eszközkategóriát.

Az integrált hangkártyák sokak számára nyújtanak mind a mai napig "out-of-the-box" megoldást, a felhasználók egy másik nagy halmaza pedig átszokott az USB-re csatlakoztatható külső DAC-okra; vagy azon hangkeltőkre, amik eleve beépítve tartalmazzák ez utóbbit. A Creative csapata azonban rendíthetetlenül, láthatóan terv szerint megy előre, hiszen 1-2 évente jelentkeznek egy-egy új hangkártyával, amik tudása egyre inkább a játékosokat veszi célba.

Hirdetés

A Sound Blaster Z története egészen 2012-ig (!) nyúlik vissza, és az "SE" jelölés nem más, mint a közel 10 éves technika ráncfelvarrása. Nos, maga a hardver még a mai napig megfelelő paraméterekkel rendelkezik a nagy többség számára. A többmagos Sound Core3D™ lapka nagyfelbontású, 24 bit/192 KHz mintavételezésű hangkeltésre képes 116 dB-es jel-zaj arány mellett, Dolby Digital Live és DTS Connect támogatással bír, valamint a valós 5.1-es többcsatornás hanghatás is elérhető.

Sound Blaster Z SE
Sound Blaster Z SE

Vigyázat, az SE-verzióhoz már nem jár a külső kiegészítő mikrofon

Az igazi különbséget az elődmodellhez képest a szoftveres körítés jelenti. A kezelőszoftver a játékosok igényeinek megfelelve több, ún. SBX profilt tartalmaz, amik között a PUBG-re, Call of Duty sorozatra és a CS:GO-ra hangolt elemek is vannak. Bekerültek a multiplayer csapatkommunikációt segítő mikrofon ekvalizer profilok is, egészen pontosan 11 előre beállított hangszínbeállításból választhatunk. Megjelent továbbá a virtuális 7.1 surround támogatása is, aminek megfelelően a támogatott gamerfejhallgatók listája is bővült.

Hogy mindehhez milyen driver támogatás párosul? Nos, ennek felfedezését olvasóinkra bízzuk. A Sound Blaster Z SE ára 35000 Ft környékére várható, ami nemcsak a Creative márka rajongói számára lehet elfogadható árcédula.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.