Hirdetés

Intel: a túl agresszív innováció miatt késnek a 10 nm-es CPU-k



|

Maga Bob Swan, az Intel ügyvezetője árulta el, hogy azért kellett ilyen sok évet várnunk, már túl agresszív volt a gyártó stratégiája.

Hirdetés

A Forunte Aspenben tartotta meg a Brainstrom Tech konferenciáját, amelyen maga Bob Swan, az Intel ügyvezetője is megszólalt. Beszélt arról, hogy hol tart most az Intel, hova tart a jövőben, illetve hogyan kíván fejlődni. Hangsúlyozta, hogy az Intel PC-központú cég helyett adatközpontú vállalattá változott, majd az Intel nehézségeit is megemlítette. 

Hirdetés

Mi a helyzet a Moore-törvénnyel? Ezt is megkérdezték tőle, mire azzal válaszolt, hogy a kihívást túl agresszív módon közelítették meg. A két évenként esedékes kétszeres fejlődés helyett mindig jobb és nagyobb sűrűségeket céloztak meg, hogy az iparág legjobbjai maradhassanak. 

A 10 nm-es technológiánál 2,7-szeresen szerette volna a sűrűséget fejleszteni az Intel a 14 nm-es technológiához mérten. 

És, hogy mégis miért késett 5 évet a 10 nm-es technológia? Az Intel ügyvezetője azt mondta, hogy a túl agresszív innováció miatt. Szerinte olyan időkben, amikor minden egyre nehezebb lett, túl agresszív célt tűztek ki maguk elé. És ezért késnek a 10 nm-es Intel CPU-k olyan régóta. 

Az Intel a 7 nm-es technológiánál már csak kétszeres sűrűségemelést akar, két év alatt. A fejlesztések már tartanak, ezek a chipek két év múlva jöhetnek. A jövőben nem csak CPU-kat kínálna a cég, hanem a chipek piacán mindent, amihez nagy számítási teljesítmény kell. A jövőben az AI és az autóipar is nagy bevételt hozhat az Intelnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.