Hirdetés

Az Intel támogathatja elsőként a DDR5-öt



|

A várakozások szerint a DDR4 után a DDR5-nél is az Intel lesz az első, az AMD támogatására 2022-ig kell majd várnunk.

Hirdetés

A MyDrivers iparági forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az AMD 2022-ben kezdi majd el támogatni a következő-generációs memóriaszabványt, vagyis a DDR5-öt. Az 5 éves DDR4 lassan öregnek számít, és a következő három évben fokozatosan kivezetik a piacról. Az SK Hynix és a többi vezető DRAM-gyártó már idén megkezdené a DDR5-ös sorozatgyártásokat. Az új memóriák támogatásában ezúttal is az Intel lehet az első, akárcsak a DDR4 esetében. 

Hirdetés

Az Intel először a Sapphire Rapids Xeon CPU-kkal támogatja majd a DDR5-ös szabványt, az AMD csak a 2021-es Zen 4 mikroarchitektúrával, és az erre építő termékek csak 2022-ben jelenhetnek meg a boltokban. 

A Zen 4 már 5 nm-es gyártástechnológiával készül a TSMC-nél, és elvileg a DDR5 mellett az LPDDR5 és a PCIe Gen 5.0 szabványokat is támogatja majd, üzleti és asztali platformokon egyaránt. A DDR5-ös memóriák 3200 és 8400 MHz-es órajelek között dolgozhatnak majd ezekkel a chipekkel. Addig is az idei évre várható Zen 3 marad a DDR4, LPDDR4x és PCIe Gen 4.0 technológiáknál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.