Hirdetés

Az Intel szerint a Core i5-9600KF jobb, mint a Ryzen 7 3800X



|

Az Intel marketingcsapata Ázsiában rákapcsolt, és többek között azt állítja, hogy a Core i5-9600KF jobb, mint a Ryzen 7 3800X.

Hirdetés

Egyre romlik az Intel megítélése az elhúzódó készletproblémák és a 14 nm-es technológián toporgás miatt a processzorpiacon. Az AMD eközben egyre jobban felzárkózik az igen népszerű Ryzen chipekkel. Az Intel válaszul beindította a marketinges gépezetet Ázsiában. 

Hirdetés

Egy kínai prezentáción arról beszélt az Intel, hogy a 6-magos, 6-szálas Core i5-9600KF jobb, mint az AMD 8-magos, 16-szálas Ryzen 7 3800X lapkája. A szakértők szerint nehéz megvédeni ezt az állítást, mert még játék közben is 1 százalékon belül van a Core i5-9600K-hoz képest a chip, egyéb teszten pedig 22 százalékkal gyorsabb, és többszálas teszten a Core i9-9900K-t is leveri. 

Sokak szerint az Intel azért esik túlzásokba, mert ha csak a játékokat nézzük, akkor sok Intel chip valóban jobb választás lehet, mint a ryzenes alternatíva. 

Mit állított most az Intel? Szerintük a gyakorlati esetekben (játék, otthoni, iroda, tartalomgyártás) gyorsabbak az Intel CPU-k, illetve játékra is jobban a boost frekvenciákat figyelembe véve. A K szériás lapkákat 5 GHz-re is lehet szerintük húzni a még nagyobb teljesítményért, ráadásul az Intel chipek driverei simábbak és stabilabbak, mint az AMD meghajtóprogramjai. 

Az Intel külön kijelentette, hogy a 4-magos, 4-szálas Core i3-9350KF jobb, mint a 6-magos, 12-szálas Ryzen 5 3600X, illetve a Core i3-9100F leveri a Ryzen 5 3500-at. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.