Hirdetés

Ultrahordozható eszközökbe kerül az Intel Core i5-L16G7



|

Felbukkant a UserBenchmark adatbázisában az Intel kifejezetten energiatakarékos Lakefield processzora. Nem erőgépekbe szánják, inkább az úton lehet jó barátunk.

Hirdetés

A Core i5-L16G7 az Intel egyik új Lakefield processzora, amelyet nemrég a UserBenchmark adatbázisában szúrt ki az adatbányászattal foglalkozó Tum Apisak. Sokat elmond egy új komponensről a saját adatai mellett az is, hogy milyen eszközben sikerült felfedezni: jelen esetben az 5-magos chip egy Samsung 767XCL rendszerben bukkant fel, ami az eddigi információk szerint egy ultrahordozható laptop volt szó, 8 GB RAM-mal és Windows 10-zel.

Hirdetés

Az 5-magos, 5-szálas CPU hasonló konfigurációt alkalmaz, mint az ARM big.LITTLE architektúra: egy Sunny Cove magot négy kisebb Tremont mag kísér, elvileg Gen11-es grafikával, valamint kifejezetten alacsony, 5 vagy 7 wattos fogyasztással. Ebből nagyjából egyértelmű lehet, hogy ultrahordozható eszközökben lehet rá leginkább számítani, olyan gépekben, amelyekkel nem feltétlenül lehet egyszerre a NASA szervereit hackelni és közben 4K / 120 fps-ben játszani, viszont fontos, hogy az általános feladatokat minél tovább bírja az eszköz akkumulátoros üzemmódban.

Ennek megfelelően a processzor teljesítménye sem túl acélos, hiszen nem is azon van a hangsúly. Az 1,4 GHz-es órajel ráadásul még turbó mellett is csak 1,75 GHz-re emelkedik. Megfelelő árazással azonban belezavarhat az ARM játékába az Intel, amely amúgy is kissé megdöccent az ismét feljövőben levő AMD miatt, tehát nem árt néhány új területen is megvetnie a lábát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.