Hirdetés

5,3 GHz-en dübörgött az Intel Core i9-10900K



|

A 3DMark adatbázisában bukkant fel a CPU, ASUS ROG MAXIMUS XII APEX alaplapban használták.

Hirdetés

Az Intel Core i9-10900K processzor már korábban is tiszteletét tette a 3DMark adatbázisában, azonban nem 5,3 GHz-en dolgozott. A figyelmet _rogame hívta fel a legutóbbi mérésre, ilyen órajelre most először kapcsolták az Intel lapkáját. A Core i9-10900K 14 nm-es technológiával készül, az alap órajele 3,7 GHz, és támogatja a Hyper-Threading, Turbo Boost Max 3.0 és TVB funkciókat. Fontos ugyanakkor, hogy valószínűleg csak egyetlen magon lehet majd elérni az 5,3 GHz-es tempót. A TVB funkció pedig azt jelenti, hogy csupán átmenetileg tartható fent ez az érték. 

Hirdetés

A korábbi pletykák alapján a Core i9-10900K-t mindössze 562 dollárért dobná piacra az Intel, ugyanakkor a megjelenésre tovább kell várni a tervezettnél. A Comet Lake-S platform májusban vagy júniusban jöhet leghamarabb. 

A mostani 3DMark-bejegyzés mindenesetre igazolta az ASUS ROG MAXIMUS XII APEX alaplap létezését is: ez LGA 1200 foglalatú, és DDR4-4500-as RAM-ot támogat. Erről további információk egyelőre nincsenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.