Hirdetés

Visszavághat az AMD-nek az Intel Core i9-10900K?



|

30 százalékos teljesítménynövekedésre lehet számítani a korábbi csúcsot jelentő Core i9-9900K-hoz képest.

Hirdetés

Akár már április végén bemutatkozhat az Intel Core i9-10900K, és egyre több mérési eredménye szivárog ki. Tum Apisak a Geekbench 5-ben fedezte fel, hogy a Core i9-10900K egymagos pontszáma 1437, a többmagos pedig 11 390 lett legutóbb. Ez nagy előrelépés az előd 1340 és 8788-as pontszámaihoz mérten, a többmagos összehasonlítás nagyjából 30 százalékos teljesítménynövekedést jelenthet a tizedik-generáció javára. 

Hirdetés

Persze az új modell eleve 25 százalékkal több magot kínál (8 helyett 10-et), így alapból is elvárható tőle a jobb teljesítmény összetettben. Az Intel pedig még mindig a 14 nm-es technológiából próbál valamit kisajtolni, és a maximum boostfrekvenciát is megemelte 5,1 GHz-re. 

Mivel az Intel nagyon régóta 14 nm-en ragadt, egyre nehezebb ilyen előrelépéseket felmutatnia, és egyre többen aggódnak a kínálata miatt. Persze egyelőre sok a találgatás, de az Intelnek nagy szüksége van rá, hogy visszavágjon a Ryzen 3000-es CPU-knak, főleg, hogy lassan jönnek a még ígéretesebb Ryzen 4000-es modellek az AMD-től. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.