Hirdetés

Egyelőre senkit nem nyűgözött le az Intel Core i9-10980HK



|

A Userbenchmark adatbázisa szerint csak 10 százalékkal gyorsabb a CPU, mint a Ryzen 7 4800H, miközben háromszor annyiba kerül.

Hirdetés

Nemrég kerültek elő a Geekbench adatbázisából az Intel Core i9-10980HK mérési eredményei, most pedig Tum Apisak előásta a Userbenchmark adatbázisából is a chipet. Ez bár csak 45 wattos TDP-vel jellemezhető, mégis jobb egyszálas teljesítményre képes (és hasonló többszálasra), mint az asztali Core i7-9700K. A szóban forgó lapka valószínűleg az asztali gépek leváltására kitalált laptopokba kerül majd bele. 

Hirdetés

A nagy kérdés persze az, hogy a Core i9-10980HK mit tud a Ryzen 7 4800H-val szemben? A Userbenchmark szerint az Intel CPU nagyjából 10 százalékkal erősebb a többszálas méréseken. 

Amennyiben figyelembe vesszük, hogy melyik lapka mennyibe kerül, akkor a Core i9-10980HK teljesítménye már nem valami lenyűgöző. Kereskedői szivárgások alapján az AMD chip a középkategóriás, átlag 1000 dollárba kerülő laptopokban kap majd helyet, míg a Core i9-9980HK-ra építő laptopok több mint háromszor ennyibe kerülnek. Ha a Ryzen 7 4800H egyharmad árért a Core i9-10980HK teljesítményének 90 százalékát tudja, az nem igazán kedvez az Intelnek, a világ leggyorsabb mobilos CPU-ja ide vagy oda... 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.