Hirdetés

Aktív hűtés nélkül is jól elvan az Intel Core i9-9900T



|

Többszálas teljesítményben még aktív hűtés nélkül is olyasmi eredményeket produkál, mint a Core i7-9750H.

Hirdetés

A Notebookcheck szakemberei arra már rájöttek, hogy a 8-magos, kilencedik-generációs Core i9 processzorok jobb többszálas teljesítményt nyújtanak, mint a 6-magos, kilencedik-generációs Core i7 CPU-k. A kérdésük az volt, vajon a passzív hűtési Core i9 is képes erre? Egy olyan mini PC-t teszteltek, amibe passzív hűtésű, 35 wattos Core i9-9900T került. Meg is nézték, hogy mit tud ventilátorok nélkül. 

Hirdetés

A CineBench pontszámok 3-6 százalékos eltéréssel egyeztek azzal, amit a Core i7-9750H tudott, bár egy az egyben a kettő chip nem hasonlítóható össze. A szakemberek szerint probléma akkor van, ha a Core i9-9900T sokáig van leterhelve. Ilyenkor ugyanis elindulnak a padló felé az órajelek, ami a teljesítményre is nagy hatással van. A hőmérsékletek fenntartása érdekében 2,6 GHz-ről 300 MHz-re is leeshet az órajel.

Így az aktív hűtésű Core i7-9750H teljesítményét a Core i9-9900T csak átmenetileg tudja tartani nagyobb terhelés mellett. Aktív hűtéssel valószínűleg nincsenek ilyen megkötések, és az is fontos adalék, hogy mini PC-re ritkán építenek Core i9-9900T chipet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.