Hirdetés

Hiszed vagy sem, 1,4 nm-es processzorokat gyártana az Intel



|

Semmi nincs kőbe vésve, de 2029-ben már 1,4 nm-es processzorokat hozna a piacra az Intel.

Hirdetés

Az Intelnek nagyon nehéz átállni a 14 nm-es technológiáról a 10 nm-es eljárásra, igazából a mai napig nem sikerült. Akad pár tizedik-generációs Core CPU, amit már ezzel gyártanak, a többit még a régivel. 

Hirdetés

Az Intel egyik partnere nemrég azonban arról vetített prezentációt, hogy mik az Intel tervei a következő évtizedre vonatkozóan. Az Intel azóta tudatta, hogy a prezentációt részben módosították az eredetihez képest, és az időpontok inkább találgatások, mintsem kőbe vésett határidők. Ennek ellenére igaz, hogy a tervek alapján 2029-ben már 1,4 nm-es chipeket hozna az Intel. 

A folyamat során 2021-ben állna át 7 nm-re a cég, majd 2023-ban az 5 nm-es, 2025-ben a 3 nm-es technológiára. 2027-ben aztán 2, 2029-ben pedig már 1,4 nm-es lapkákat akar piacra dobni. A hatékonyság és a teljesítmény eközben egyre csak nő majd. 

2005-ben még 65 nm-es chipek jöttek, majd egyik évben új gyártástechnológia, a másikban új architektúra hozta az újdonságot. Végül 14 nm-en ragadt az Intel, 2014 óta ott toporog. 10 nm-es Intel chip alig került pár PC-be eddig. Így az Intel tervei nagyon érdekesek, de kár lenne biztosra venni, hogy sikerül azokat időben beteljesíteni. Sokan kíváncsiak, hogy ha az Intel ennyire lelkes, vajon milyen lehet a következő évtizedre vonatkozó tervezete az AMD-nek, amely már most 7 nm-en dolgozik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.