Hirdetés

Intel: egyelőre marad a processzorhiány



|

Leghamarabb az idei harmadik negyedév során rendeződhetnek a készletproblémák, ezt maga Bob Swan, az Intel ügyvezetője árulta el.

Hirdetés

Bob Swan, az Intel ügyvezetője egy, a vállalat első negyedéves üzleti jelentésével kapcsolatos konferenciahívás során vallotta be, hogy az Intel és a piac még az idei második negyedévben is processzorhiánytól szenved majd. 

Hirdetés

Igyekezett azonban mindenki megnyugtatni, hogy a cég fokozta a gyártást, hogy ez a helyzet a második negyedév során megoldódjon. Ennek ellenére az Intel CPU-k hiánya akár a harmadik negyedévre is kiterjedhet. A készlethiány pedig nem egyformán érinti majd a kategóriákat. 

Swan utalt rá ugyanis, hogy a kereslethez próbálják majd igazítani a készleteket, vagyis elsősorban azokra koncentrálnak, akik erősebbek chipeket keresnek. 

George Davis, az Intel pénzügyi igazgatója és egyben ügyvezető alelnöke azt is elárulta, hogy a jövőben is szűkösek maradnak a PC-s processzoraik és lapkakészleteik kínálatai, ez főleg a kevés magszámmal dolgozó termékekre lesz igaz. Ugyanis az Intel a sokmagos chipek gyártását részesíti előnyben. 

A 10 nm-es platformmal kapcsolatban ugyanakkor Davis és Swan is bizakodóak, állítólag ott már nem lesznek ilyen készletproblémák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.