Hirdetés

Intel: ezentúl negyedévente jönnek a mikrokód-frissítések



|

Újabb Spectre-variánst fedeztek fel, az Intel negyedéves frissítésekkel nyugtatná meg az üzleti szektort.

Hirdetés

A Spectre névre keresztelt sérülékenység egy újabb verzióját fedezték fel nemrég, amely megint az Intel processzorait érinti. Az újabb hibát Vladimir Kiriansky és Carl Waldspurger biztonsági szakértők találták meg.

Hirdetés

A felfedezésükért 100 000 dollárt is kaptak az Inteltől, amely a szakembereket jutalmazza a hasonló sérülékenységek lefüleléséért. A mostani felfedezést a CVE-2018-3693 kódszámon tartják nyilván. 

Az Intel úgy döntött, hogy hamarosan bejelenti a negyedévente esedékes mikrokód-frissítéseket a processzoraihoz. Az óriás ezzel szeretné eloszlatni az aggodalmat, ami az üzleti ügyfeleinek körében támadt. 

A mostani Spectre-variáns egyébként hasonló módon működik, mint az eddigiek, és képes láthatóvá tenni az érzékeny adatokat a kártevők számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.