Hirdetés

Fontos dolog derült ki a K szériás Intel processzorokról



|

A Comet Lake-S családba tartozó, haladóknak szánt K szériás processzorok TDP-je állítólag 125 watt lesz.

Hirdetés

A legutóbbi pletykák szerint az Intel rááll a 125 wattos TDP-értékre, még a következő-generációs Comet Lake-S családba tartozó, K szériás chipek esetében is. A jelenlegi Core i9-9900K processzort "csak" 95 wattos TDP jellemzi, a Core i9-10900K-nál ez 125-re nő, a csúcsot jelentő Core i9-9900KS-nél pedig jelenleg 127 watt. 

Hirdetés

A Core i9-10900K 10-magos, 20-szálas lesz, vagyis kettővel több magot hoz, mint az elődje. Ez magyarázhatja a megnövelt TDP-t, mivel a tovább csiszolt 14 nm-es technológiából már nem sok mozgásteret lehet kihozni frekvenciák és fogyasztás terén. 

Egy Twitteren kiszivárgott dia szerint az Intel jövőbeli, haladóknak szánt K szériás processzorai mind 125 wattos TDP-vel jönnek, a többire 65 wattos érték lesz jellemző. A K modelleket egyébként 95 wattra is lehetne konfigurálni, de órajelek terén ez nagy áldozattal járna.

Vajon ez elég lesz az AMD ellen? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.