Hirdetés

5G-s modemeket hoz a PC-kbe a MediaTek



|

Az Intel segítségével kezd laptopokba szánt 5G-s modemek fejlesztésébe a MediaTek.

Hirdetés

Bár az Apple felvásárolta az Intel 5G-s modemekkel foglalkozó üzletágát, a cég azért még nem fújt teljes visszavonulót a szektorból. Ami azt illeti, a jövőben az Intel és a MediaTek együtt dolgoznak majd azon, hogy eljussanak az 5G-s modemek az Intel chipekkel szerelt laptopokba. 

Hirdetés

A Dell és a HP már biztosan hoznak ilyen chipkombóval szerelt notebookot a piacra, ugyanakkor a kész termékek érkezésére még jócskán várnunk kell. Csak 2021 elején jöhetnek az első ilyen megoldások (tehát a Qualcomm valószínűleg megelőzi majd a párost, hiszen már májusban villantott a Lenovo segítségével 5G-s laptopot). 

Bár a MediaTek a meglévő Helio M70 5G modemre építkezik, alapvetően az Intel határozza meg a fejlesztési specifikációkat. Ugyancsak az Intel segít majd a hardver és szoftver fejlesztésében, hitelesítésében, integrációjában, majd a gyártás és hitelesítés után az OEM-ek felé is eljuttatja a modemeket. 

Az Intel lemondott a házon belül fejlesztett 5G-s chipekről, erre az együttműködésre viszont nagy szüksége lehet a PC-s piacon, hiszen a Qualcomm nem csak 5G-s lapkát, hanem olyan komplett SoC-t is kínál már, ami lassan akár az Intel CPU-k helyett is megfelelő lehet a windowsos laptopok, tabletek számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.