Hirdetés

Az Intel-féle processzorhiány miatt került bajba a Dell



|

A Dell teljes éves árbevételére rossz hatással van az, hogy még mindig hiány van az Intel processzorokból.

Hirdetés

A Dell a legutóbbi negyedéves üzleti anyagában csökkentette az idei éves árbevételre vonatkozó becsléseit, mindezért pedig az Intelt hibáztatta

Hirdetés

A gyártó szerint az Intel processzorok hiánya negyedéves összehasonlításban még tovább súlyosbodott, így a kereskedelmi és a prémium fogyasztói szektorban is rossz hatással van mindez a Dell negyedik negyedéves eladásaira. 

Elméletileg azért van hiány az Intel processzorokból, mert a PC-s és a szerverpiacon olyan nagy a chipek iránti kereslet, hogy az Intel nem bírja a tempót. A gyártásra extra 1 milliárd dollár tőkét fordított, átállította sok gyártósorát a cég, eközben pedig próbál továbblépni a 10 nm-es technológiára is. 

A 10 nm-es asztali és HEDT chipekre azonban még várni kell, sőt, megint 14 nm-es sorozatok érkeznek a Comet Lake formájában. A 10 nm-es technológia egyelőre csak az ultrahordozható és alacsony fogyasztású mobil eszközökbe szánt Ice Lake formájában került elő. 

Az Intel eladásokért felelős alelnöke korábban levélben kért bocsánatot a fogyasztóktól és az üzleti partnerektől a kialakult helyzet miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.