Hirdetés

Rendhagyó névadásra készül az Intel



|

A legtöbb cég valamiért erősen kerüli a 10-es számot, és ami utána jön. Az Intel azon kevesek egyike lehet, amely tizenegyedik-generációra vált.

Hirdetés

A legtöbb tech cég nem szereti a 10-es számot, erre pedig jó bizonyíték többek között az AMD és az NVIDIA névadási szokása a processzorok és videokártyák piacán. Ráadásul ha akadnak is tizedik szériás termékek, azokat gyakran nem a 11, hanem a 20-as szám követi. Mindezek fényében sokan voltak rá kíváncsiak, hogy mihez kezd az Intel, ha a mostani, tizedik-generációs CPU-k utódjairól van szó. Vajon számolnak még 10 után, vagy elölről kezdik valamilyen más formában? 

Hirdetés

Tum Apisak a 3DMark adatbázisában találhatta meg a választ: az Intelnél a 10 után a 11 jön. Erre bizonyíték a Core i7-1185G7 nevű processzor, ami már a tizenegyedik-generáció tagja lesz. Ez egyébként a Tiger Lake platformot erősítő csúcslapka, válasz az AMD Renoir APU-kra, vagyis a CPU-t itt is GPU segíti az optimalizált hatékonyság érdekében. 

Maga a Core i7-1185G7 egyébként úgy néz ki, hogy négy Sunny Cove magot és 96 Xe GPU végrehajtási egységet hoz magával, valószínűleg 25 wattos konfigurációban, 3 GHz alatti alap és 5 GHz körüli boost órajellel. A GPU maximum 1,5 GHz magasságáig nyújtózkodhat. 

Bár egyesek szerint jó dolog, hogy az Intelnél 10 után 11 jön, visszafelé is számolhatnának már. Többen kritizálták ismét az Intelt amiatt, hogy nem képes a 14 nm-es technológiáról fejleszteni, a 10 nm-es termékeik pedig nem igazán árasztják el a piacot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.