Hirdetés

Intel processzorok gyártásába kezd a TSMC



|

Nincs elég Core és Xeon processzor a piacon, az Intel pedig nem bírja a tempót. Innentől kezdve a TSMC is gyárt 14 nm-es Intel CPU-kat.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben újra és újra bizonyítékokat kaptunk rá, hogy az Intelnél fejlesztési szempontból megállt az élet (ráadásul igazi újdonságok továbbra is csak a mobilpiacon vannak), egyesek már el is temették az óriást, mint chipgyártót. Ezt követően az is kiderült, hogy már a 14 nm-es chipek gyártásával sem tud megbirkózni a vállalat, és készlethiány van a népszerű chipekből

Hirdetés

Az Intel most megtalálta a megoldást. Megállapodott a TSMC-vel arról, hogy egyes 14 nm-es lapkáit az óriás gyártja a jövőben. Az Intel ugyanis a saját gyáraiban nem tud megbirkózni több generációnyi Core és Xeon CPU párhuzamos gyártásával. A készlethiány mostanra folyamatossá vált, sőt, a kereslet 2:1 arányban haladja meg a kínálatot. 

A TSMC a jövőben több asztali Intel processzort gyárt majd, illetve számos 300-as szériás lapkakészletet, például a H310-et. 

A jelentések szerint a dolgok a tervezettnél is gyorsabban haladnak, a TSMC ugyanis meg akarja mutatni az Intelnek, hogy több mint alkalmas a chipek gyártására. Ezzel a jövőbeli rendeléseket is biztosíthatja a TSMC, ami nagyon fontos, hiszen az elemzők szerint az Intel hamarosan teljesen leépítheti a chipgyárait. 

Az alaplapgyártók szerint 2018 végére normalizálódhat a helyzet, hála a TSMC-nek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.