Hirdetés

Fejlett hűtést kapnak a Project Athena-alapú laptopok



|

A CES-en mutathatja be az Intel a Project Athena-alapú laptopokba szánt fejlett hűtési rendszert.

Hirdetés

A Digitimes forrásai szerint az Intel a 2020-as CES-en mutat be egy fejlett hűtési rendszert, amelyet majd a Project Athena plecsnivel ellátott, vékony és könnyű laptopokba építenek be a jövőben a gyártók. Ezek lesznek a legjobb notebookok a piacon, az Intel pedig el akarja érni, hogy minden eddiginél csendesebbek is legyenek az eszközök. Ehhez elvileg gőzkamrákat és grafitot használnak majd. 

Hirdetés

Általában a hűtést segítő modulokat a laptopokban a ház alsó része és a billentyűzet közé helyezik, hogy a lehető legkisebb helyet vegyék el. Az Intel ezúttal nagyobb felületet használna a hőleadáshoz. A gőzkamra mindent leváltana, a grafitlapokat pedig a képernyő mögé raknák, majd a kettőt zsanérral kapcsolják össze.  Ezzel persze a zsanérokat is teljes mértékben át kell tervezni, vagyis kreatív megoldásokra van szükség. Cserébe akár passzív hűtéssel is számolhatunk alacsony fogyasztású CPU-nál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.