Hirdetés

Trükkös lesz az Intel Rocket Lake széria



|

Nagyon úgy néz ki, hogy a Rocket Lake szériás chipek Willow Cove processzormagokat használnak majd, de 14 nm-es technológiával.

Hirdetés

Az Intel az utóbbi nagyjából 5 évben egyetlen igazán új processzormag tervével állt elő, ez pedig a Willow Cove, ami a Sunny Cove-ot követi. 

Hirdetés

A Sunny Cove-ot a 10 nm-es Ice Lake mikroarchitektúránál hasznosítják, míg a Willow Cove magok elvileg a 10 nm+ technológiás Tiger Lake sorozatnál debütálnak majd. 

Kiderült azonban, hogy a Willow Cove processzormagokat egy 14 nm-es mikroarchitektúránál is újrahasznosítaná az Intel, egészen pontosan a Rocket Lake sorozatnál. 

Egy visszavonult VLSI-mérnök, aki elég pontos pletykákat szállít ebben a témakörben, nemrég olyan technikai dokumentumokhoz jutott, amelyek szerint a Rocket Lake igazából a Tiger Lake 14 nm-es formában való feldolgozása, de jelentősen lekicsinyített iGPU-val. 

A Gen12-es iGPU a Rocket Lake-S-nél 32 végrehajtási egységet hozhat, míg a Tiger Lake-nél ez a szám 96. A Rocket Lake FIVR helyett ráadásul csak hagyományos SVID VRM architektúrát alkalmaz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.