Hirdetés

8-magos lesz a legjobb Intel Rocket Lake-S processzor



|

Maximum 8-magos kivitelben, Gen12-es integrált GPU-val lesz elérhető majd Rocket Lake-S CPU.

Hirdetés

Közelednek az Intel tizenegyedik-generációs Rocket Lake-S asztali Core processzorai, azonban a maximális magszámot ezeknél 8 jelenti majd. Pedig az előd Comet Lake-S-nél már 10 volt a csúcs. 

Hirdetés

Nemrég felbukkantak a platformleírások az Intel következő négy mikroarchitektúrájáról. A Comet Lake-S és a Rocket Lake-S szérián belül egyaránt 14 nm-es chipeket várhatunk, az előbbinél maximum 10 processzormagot, 125 wattos TDP-t, Gen 9LP iGPU-t hozhat a csúcsmodell, és 128 GB DDR4-2667-es memóriát támogathat. 

A Rocket Lake-S továbbra is a Skylake-ből lesz származtatva, maximum 8 processzormagot hozhat, szintén 125 wattos maximum TDP-vel, de már Gen12-es integrált grafikus vezérléssel.

Itt már a DDR4-2933-as memória is támogatott lesz. A Rocket Lake-S 2021-re várható, remélhetőleg akkor már sikerül kitörnie a 14 nm-es "rabságból" az Intelnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.