Hirdetés

Több dolog is kiderült az Intel Rocket Lake-S platformról



|

Többek között PCIe 4.0 és Xe grafika jellemzi majd a valamikor idén érkező Rocket Lake-S platformot.

Hirdetés

A várakozások szerint még az idei évben megérkezik az Intel Rocket Lake-S asztali platformja, konkrétabb részletek egyelőre erről nincsenek. A VideoCardz viszont új információkat ásott elő az egyéb részletekről. Kiderült például, hogy a platform az 500-as szériás lapkakészletre alapoz majd. Ez sok téren fejlődést jelent az elődhöz mérten, és elvileg már LGA 1200-as foglalatot is feltételez. 

Hirdetés

A processzormag lesz a legfőbb előrelépés, ami a 14 nm-es verziója a Tiger Lake-U-nál látott Willow Cove magnak. Ezúttal tehát hátrafelé lépnek, egy régebbi technológiával, ami értelemszerűen nagyobb méreteket eredményez. 

Támogatott lesz viszont a PCIe 4.0 kapcsolat, ami gyorsabb SSD-sebességeket tesz majd lehetővé. Processzorszinten kapunk majd továbbá Xe grafikát, vagyis integrált GPU-t. Valószínűleg ez Gen12-alapú lesz, HDMI 2.0b és DisplayPort 1.4a csatlakozók támogatásával. A Thunderbolt 4 mellett az USB 3.2 20G, továbbá a 12-bites AV1/HEVC és E2E is támogatott lesz, az SGX-et pedig törölték a biztonság fokozása érdekében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.