Hirdetés

Érkeznek az Intel új M.2 NVMe SSD-i



|

Az Intel piacra dobta az SSD 665p "Neptune Harbor Refresh" M.2 NVMe SSD-meghajtóit.

Hirdetés

Az Intel a héten dobta piacra az SSD 665p "Neptune Harbor Refresh" szériás, fogyasztói szektorba szánt M.2 NVMe SSD-meghajtóit. Ezeket az adattárolókat eredetileg még szeptemberben mutatta be a cég. 

Hirdetés

A gyártó az M.2-2280-as formátumot választotta, PCI-Express 3.0 x4 felülettel. Belül a Silicon Motion SMI2263-as kontroller dolgozik, és az Intel új 96-rétegű 3D QLC NAND flash memóriája is bekerült a szériába. Az előző-generációs SSD 660p még 64-rétegű lapkákat használt. 

Az Intel ezúttal csak 1 és 2 TB-os modelleket hozott, ennél kisebb verzió nincs. A nagyobb változat szekvenciális átviteli sebességei 2000 MB per másodpercben maximalizálódnak, a véletlenszerű elérési idők másodpercenként 250 000 I/O-műveletet hoznak. Az 1 TB-os modellnél ez a szám 160 000-re csökken olvasáskor, illetve az írási tempó 1925 MB per másodperc. 

Azt nem tudni, hogy mennyi adat megírását viselik el az új meghajtók, de 5 év garancia jár melléjük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.