Hirdetés

Itt vannak a következő-generációs Intel Tiger Lake processzorok



|

Rengeteg érdekességgel villog a CES-en az Intel, többek között az új, 10 nm+ technológiás Tiger Lake processzorokról is beszélt.

Hirdetés

Egy ideje már tapasztaljuk, hogy lassan követhetetlen tempóra gyorsul a tech szektor. Az Intel például kevesebb mint fél éve mutatta be az első 10 nm-es Ice Lake CPU-kat, most pedig már a következő-generációs Tiger Lake lapkákkal villog a CES-en. A cég azt mondja, hogy a 10 nm+ technológiás processzorok két számjegyű teljesítménynövekedést hoznak, illetve az AI területén is nagy előrelépéseket engednek. 

Hirdetés

Az Intel még a Xe grafikáról is beszélt, konkrétan megmutatta a DGX1 dedikált grafikus vezérlőjét, amint Tiger Lake chippel dolgozik egy prototípus laptopban. A Tiger Lake chipet pedig egy új, összehajtható laptop koncepcióba is bepakolták. Ezek a CPU-k ráadásul már a Thunderbolt 4 csatlakozókat is támogatják majd, ami az USB 3.0 sebességének négyszeresét adhatja. Konkrétabb számokat sajnos nem közölt az Intel, így magszámokról és órajelekről egyelőre kár is információkat kutatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.