Hirdetés

Közeledik az Intel Tiger Lake-dömping



|

Az idei év közepén kaphatják meg a Tiger Lake chipeket az OEM-ek, az integrált grafika már az új Xe-LP grafikus architektúrára épít.

Hirdetés

Az Intel az idei első negyedéves pénzügyi beszámolójával egybekötve szellőztette meg, hogy mi a helyzet a Tiger Lake processzoraival. A techóriás azt mondja, jelenleg a sorozatgyártást készítik elő, és a várakozásaik szerint az OEM-ek az év közepén kapják meg ezeket a chipeket. A Tiger Lake platform eredetileg az idei CES-en mutatkozott be, a legújabb Core CPU-architektúrára épít, és az első lesz, aminél az integrált GPU már az új Xe-LP grafikus architektúrát használja. 

Hirdetés

Ezek a lapkák már az új 10 nm-es gyártástechnológiával készülnek, akár az Ice Lake chipek. Mikor érkezhetnek meg konkrétan a Tiger Lake-alapú gépek a boltokba? Az ünnepek táján, az Intel legalábbis ezt ígéri. És azt, hogy kétszer annyi Tiger Lake CPU lesz, mint amennyi Ice Lake volt. 

Mindezzel az Intel egyelőre tudja tartani az ígéreteit, a Tiger Lake pedig szintén mobilos környezetben debütál elsőként. Ezért kell az OEM-eknek jóval a fogyasztói termékek megjelenése előtt megkapniuk a processzorokat, így nem csak a terveket véglegesíthetik az ünnepekig, de a készleteket is úgy alakíthatják, hogy ne legyen probléma. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.