Hirdetés

Kiderült, hogy mit tudnak az F-szériás Intel Comet Lake-S processzorok



|

Azt viszont még mindig nem tudni, hogy mikor érkeznek meg ezek a tizedik-generációs Comet Lake-S asztali chipek.

Hirdetés

Az Intel tizedik-generációs asztali processzorainak kínálatát hamarosan újabb F szériás chipek erősítik majd. Ezek a lapkák olyan asztali processzorok, amelyeknél a CPU nem kap integrált GPU-t. A jelek szerint a tizedik-generációs Comet Lake-S platform F-szériájába tartoznak majd a 65 wattos Core i5-10400F, Core i7-10700F, Core i9-10900F és a 125 wattos Core i5-10600KF, Core i7-10700KF és Core i9-10900KF SKU-k. 

Hirdetés

Az ezzel kapcsolatos prezentációhoz elsőként az Informatica Cero jutott hozzá, és állítólag az anyag még decemberről származik. Az új F-szériás processzorokat olyan haladó és gamer felhasználóknak szánják majd, akik dedikált videokártyát használnak, és nincs szükségük integrált vezérlésre. Ennek elhagyásával egy keveset spórolhatnak. 

Az Intel szerint minőségben semmilyen visszalépés nincs, egyszerűen az iGPU-t hagyták le, ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy kiválogatták a gyártási hibás iGPU-kat, és azokat leszedték a processzor mellől, nem dobták az egész chipet a kukába. Egyes becslések szerint az F-szériás CPU-k kb. 25 dolláros árelőnyt biztosítanak az integrált GPU hiányáért cserébe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.