Hirdetés

Ebben a hónapban már gyártják az új iPad modelleket



|

Egy tajvani hírforrás szerint érdemes várni egy kicsit azoknak, akik Apple tabletet vennének, napokon belül már az új generáció potyog a gyártósorokról. Emellett már egy óriási MacBook Pro is a csőben van.

Hirdetés

Egyelőre simán iPad 7 néven emlegetik a készülő modellt, bár aztán a fene se tudja, hogy ez lesz-e a végleges márkanév, mivel sok esetben a tableteknél a számozás a kijelző nagyságát jelenti. Márpedig a készülő új modell a hírek szerint 10,2 hüvelykes képátlót kap, és a jelenlegi belépő szintű, 9,7 hüvelykes modell leváltására érkezik. A hírt terítő tajvani magazin az egyik alkatrész-beszállítótól kapta a fülest, ugyanis az új tabletbe a helyi Radiant Opto-Electronics szállítja a kijelzők háttérvilágítását ellátó modulokat.

Hirdetés

Érdekes, hogy a kategória kijelzőméretét valamelyest növelik, hiszen így közelítik az iPad Pro méretét. Az Apple mindenesetre nem adja fel a tabletes piacot annak ellenére, hogy a hagyományos értelemben vett táblagépekből egyre kevesebb gyártó készít új modelleket, inkább a hibrid, laptop-funkciókkal és kinézettel vegyített eszközök, 2-in-1 kialakítású gépek vették át a helyüket, a másik oldalon pedig az egyre nagyobb kijelzős mobilok harapdálják a piacot. Mivel viszont az Apple épp nemrég választotta ketté az iOS-t és az iPadOS-t, egy jó ideig még komolyan terveznek az eszközökkel.

Az pedig a másik oldalról teljesen érthető, hogy bár a termékkategória mára már veszített a kezdeti "szexiségéből", épp a versenytársak által gyártott modellek számának csökkenése miatt az iPadeknek még mindig jó esélyei vannak, hiszen aki még tabletre vágyik, nehezebben talál más modelleket, miközben az Apple gyakran jelentkezik újakkal.

Arról még nem tudni, hogy a most gyártásba küldött sorozat mikor válhat elérhetővé a nagyközönség számára, de a mostani hír nyomán egyre valószínűbb, hogy akár a szokásos őszi iPhone-bemutatón debütálhat a friss iPad is. Egyébként ugyancsak ebben a hónapban indul el egy új, 16 hüvelykes kijelzővel szerelt MacBook Pro gyártása is, amelynek hivatalos bemutatóját szeptemberre várják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.