Hirdetés

Iránban súlyos áramkimaradásokat okoznak a kriptobányászok



|

Egyes szörnyetegek annyi áramot fogyasztanak, ami egy százezer fős város ellátásához is elég.

Hirdetés

Lassacskán esedékes lesz, hogy valamit tegyenek a hatóságok a kriptobányászok ellen, akik már nem csak a videokártyák piacán okoznak problémákat. Amellett, hogy felvásárolják az eleve is szűkös készleteket, Teheránban például 450 megawattos bányászfarmok hátráltatják az áramszolgáltatást.

A kriptovaluták bányászata már nem csak az amatőrök szabadidős elfoglaltsága, láttunk egészen hajmeresztő szerkezeteket, sőt, az orosz Gazprom Szibériában hozott létre egy létesítményt kimondottan erre a célra. Kínában olyan szinten működik ez, hogy már laptopokat vetnek be a videokártyák helyett, de Irán sokkal kedvezőbb feltételeket kínál.

Hirdetés

Ott ugyanis kilowattóránként 1,8 centért állítják elő az áramot, és bár a többség tízszeres áron juthat hozzá, a bányászok 2,2 centet fizetnek érte. Az iráni hatóságok nyomozást indítottak, miután egyre többször fordult elő áramkimaradás, és összesen 14 kriptobányász létesítményt találtak, ahol a szerkezetek alapjáraton 300 megawattot, de teljes kapacitáson akár 450 megawattot is képesek voltak fogyasztani, mely egyébként egy 100 ezer fős város ellátásához is elegendő. A bányászgépek hagyományos, nem kimondottan a bányászok számára készült kártyákat használtak, tehát azokat, amiket optimális esetben a játékosoknak kellene birtokolniuk.

Arról, hogy mi a helyzet most a videokártyák piacán, az alábbi videóban mesélünk részletesen:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.