Hirdetés

Ezek a leggyakoribb tévhitek az IT-biztonsággal kapcsolatban



|

Az internet veszélyes hely, ráadásul egy sor megoldás, amiről azt gondoljuk, hogy megvéd minket, nem nyújt tökéletes biztonságot.

Hirdetés

Napjainkban talán már a laikusok is tisztában vannak vele, hogy az interneten kalandozva különféle veszélyek leselkednek ránk, a hackerektől az adathalászokon át a kiberbűnözőkig. Nem véletlen, hogy szinte már alig találni olyan online felületet, ahol a jelszó generálásakor ne kellene legalább egy nagybetűt, egy számot és egy speciális karaktert is felhasználni.

Ennek ellenére még tavaly is sokan használtak rettenetesen gyenge jelszavakat, így nem árt végignézni, hogy milyen biztonsági megoldásokkal kapcsolatos tévhitek keringenek a világban, nehogy valaki önhibáján kívül kerüljön nehéz helyzetbe.

Egyből egy érdekességgel kezdünk: a fenti állítás ugyanis nem teljesen hamis, viszont félrevezető lehet. Amikor az interneten navigálunk, több eszközön hagyunk magunk után nyomokat. Ez lehet a saját számítógépünk, a routerünk, az internetszolgáltatónk szerverei, vagy az általunk meglátogatott weboldalak vagy online szolgáltatások.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.