Hirdetés

Itt a 2000 wattos bányásztáp: egy valódi szörnyeteg



|

Az FSP szörnyetege bírja a napi 24 órás maximális terhelést, és 16 videokártyát képes meghajtani.

Hirdetés

Továbbra sem enyhül a kriptovaluták bányászatával kapcsolatos őrület, sőt: egyes országokban már lehet fizetni is a digitális pénzekkel (mint a Bitcoin), legálisan. Azért, hogy a trend ne lassuljon, a PC-s gyártók is mindent bevetnek. Az ASUS és az ASRock például bányászatra kihegyezett alaplapokkal örvendeztették meg a bányászokat, és a videokártyák gyártói is előálltak már átalakított, speciális verziókkal. Természetesen a normál csúcskategóriás videokártyák is elfogytak. 

Hirdetés

Ilyen erős hardverekhez persze komoly dolgok kellenek, a fogyasztás pedig magas. Mivel lehet ezt kiszolgálni? Elég kevés tápegység van a piacon, ami bányászathoz is jó. 

Az FSP ezért most előállt egy speciális PSU-val, amelyet bányászoknak tervezett. Az FSP2000-A0AGPBI 2000 wattos teljesítményre képes, és a szörnyeteggel nem probléma az sem, ha a nap 24 órájában maximális teljesítményen és sebességen dolgoztatja valaki a processzort és a videokártyákat. 

A sima működést lehetővé tévő (újraindulásoktól mentesen) tápegység összesen 16 videokártyát képes egymaga meghajtani, egyszerre. 

A kialakításának hála a csatlakozók bedugása és kihúzása egyszerű, vagyis a hibakeresés is könnyebbé válik. Mivel ipari minőségű tápról van szó, ezért 90-264 voltos feszültségi értékekkel is boldogul. A magas hőtől és páratartalomtól, túlfeszültségtől és állandó tartós működéstől sem jön zavarba. Az áramszámlán is segít azért spórolni, hála a 80 Plus Platinum minősítésnek - mivel a bányászat 24 órában megy naponta, ezért a profitot valóban megdobhatja. 

Aki komolyan gondolkozik a bányászaton, annak kötelező lehet egy ilyen táp. Jelenleg ugyanis nehéz erős tápot szerezni, ezért a legtöbben vagy kicsi PSU-ra alapoznak, vagy kettőt építenek egybe. Ezek gyakran kidőlnek a nagy terhelés miatt, ritkán bírják a párhuzamos konfigurációt, és a cserék tovább emelik a költségeket. Még nagyobb gond, hogy országtól függetlenül gyakran leégnek vagy kigyulladnak a bányászatra fenntartott helyiségek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.