Hirdetés

Itt a Core i7-9700K első tesztje



|

Közel teljes tesztet tett közzé a spanyol El Chapuzas Informático az Intel új processzoráról.

Hirdetés

A spanyol nyelvű El Chapuzas Informático korábban is okozott már meglepetéseket, és így van ez most is. A lap közzétette az első, közel teljes tesztet az Intel Core i7-9700K processzoráról. 

Hirdetés

Sajnos az ár-érték arány kérdését vagy az összegzést egyelőre el kell felejtenünk, ugyanis az Intel továbbra sem árulta el a chip konkrét vételárát. Éppen ezért a teszt ezekkel nem foglalkozott, elvégre így nehéz lenne megmondani, hogy mennyire versenyképes ez a CPU a jelenlegi piacon. 

Szerencsére azért akad 14 teszt, amiből 9 a legújabb AAA játékok egyike. 

A lényeg az, hogy a Cinebench nT-t leszámítva a Core i7-9700K felveszi a kesztyűt a Ryzen 7 2700X processzorral a legtöbb többszálas tesztben. A magas órajelek miatt valószínűleg ez lesz a leggyorsabb gamerprocesszor a 350-400 dolláros kategóriában. 

Érdekes módon hiába van 33 százalékkal több magja a Core i7-9700K-nak, mint a Core i7-8700K-nak, a teljesítmény nem több 33 százalékkal. Ennek az oka a HyperThreading hiánya. A nagy előrelépést ilyen téren a Core i9-9900K jelenti majd, de arról egyelőre még nincsenek ilyen adatok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.