Hirdetés

Itt a drága, de új MacBook Air és Mac mini



|

Jól sikerült a Retina kijelzős, megújult MacBook Air, illetve izmos lett az asztroszürke Mac mini is - egyik sem olcsó azonban.

Hirdetés

Az Apple újra életre hívta a MacBook Airt, amikor tegnap délután bemutatta a frissített, szuperlapos laptopot. A régi modell gyenge kijelzőt, túl alacsony felbontást és gyenge teljesítményt kínált, az utódnál azonban nem kell kompromisszumot kötni. 

Hirdetés

Az új MacBook Air a pletykáknak megfelelően Retina kijelzőt kapott, a káva pedig 50 százalékkal vékonyabb. A 13,3 hüvelykes kijelző majdnem a ház széléig nyúlik, van a gépen két USB-C port, sőt, jackcsatlakozó is. Az új modell könnyebb, mint a régi. 

A biztonságos bejelentkezések érdekében Touch ID-t is kínál a laptop, amit a már ismert T2 chip hajt meg. Touch Bar nincs rajta, aminek a legtöbben igazából örülnek. Alapvetően egy modernizált MacBook Próról van szó, MacBook Air köntösben. Szintén harmadik-generációs billentyűzetet kapott, vagyis az elmúlt két év hibáitól már nem kell tartani. 

Az új MacBook Air nyolcadik-generációs, 2-magos Intel processzorokat kínál, integrált grafikával, maximum 16 GB RAM-mal és 1,5 TB-os SSD-vel. A külső 5K-s kijelzőt vagy az eGPU-k kezelése is megoldott. Az alapmodellbe 8 GB RAM, 1,6 GHz-es, Core i5-ös CPU és 128 GB-os SSD kerül,  474 990 forintért. Az új MacBook Air 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült. 

A Mac mini is megújult

Végre a Mac mini is frissült, 2014 óta először. Az Apple 4-magos, nyolcadik-generációs Intel processzorokkal újított, de akár 6-magos Core i7 is kérhető. Maximum 64 GB RAM-ot bír el a Mac mini, 2 TB flash tárhellyel. A T2 biztonsági chip innen sem hiányzik, Thunderbolt 3 portból egyenesen négy van. Akad rajta HDMI, Ethernet, USB-A port is. Külsőre nem sok változás van, eltekintve az asztroszürke színtől, illetve a 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült háztól. 

Az új Mac mini indulóára 314 990 forint, vagyis nem éppen olcsó. Ezért 4-magos Core i3 CPU, 8 GB RAM és 128 GB-os SSD jár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.