Hirdetés

Itt a Lenovo válasza a HoloLensre



|

A kiterjesztett valóságra, azonban belül is az üzleti szektorra épít a HoloLens új riválisa, a Lenovo ThinkReality headset.

Hirdetés

A Lenovo 2017 óta bemutatott headsetjei a kevert valóságra építettek, de a többi ilyen termékhez hasonlóan ez is inkább csak egy VR-headsetnek bizonyult a gyakorlatban. Van azonban egy nagy meglepetése a Lenovónak: a ThinkReality A6 headset. 

Hirdetés

Ez egy valódi AR-rendszer, tehát tényleg a kiterjesztett valóságot hozza el. A gyártó az üzleti szektort célozza vele, javításoknál, gyárakban, oktatások során is hasznos lehet a termék, ami röviden a Microsoft HoloLens közvetlen riválisa. 

A fejen rögzíthető kijelző digitális adatokat ír ki a valódi látótérbe, a munkát pedig egy Snapdragon 845 chippel, Intel Movidius AI chippel, mikrofonokkal, hangszórókkal, WiFivel és Bluetooth-szal felszerelt, Android Oreo alapú rendszer végzi. A headset két darab 1080p-s kijelzőt kínál, 40 fokos látószöggel. A követés és gesztustámogatás, valamint hangfelismerés egyaránt megoldott. Az üzemidő 4 óra fölött alakul, és szemüveggel is használható a készülék. A vételára sajnos nem derült ki, de elvileg még az idén megjelenik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.