Hirdetés

Itt a Raspberry Pi egyik kiváló alternatívája



|

Már 30 dollártól vihető az Orange Pi 3, ami akár olyan dolgokat is kínál, amiket a Raspberry Pi modellek nem.

Hirdetés

A Shenzhen Xunlong Software évek óta forgalmazza az Orange Pi lapka jellegű PC-ket. Mondani sem kell, hogy a márka a Raspberry Pi hatására indult el. Bár az Orange Pi eszközök nem rendelkeznek akkora támogatással és közösséggel, sokszor kedvező áron képesek még többet kínálni. 

Hirdetés

Az új Orange Pi 3 modellek például 30 és 40 dollár közötti árakon vihetőek, és több olyan funkciót is kínálnak, amelyeket a legújabb Raspberry Pi modellek nem. 

Az Orange Pi 3 egy Allwinner H6 V200-as processzort rejt magában: 4 darab, 1,8 GHz-es ARM Cortex-A53 processzormagot és Mali-T720 MP2 grafikát jelent ez. Adott továbbá a gigabites Ethernet, a 802.11ac WiFi, a Bluetooth 5.0, négy USB 3.0 és egy USB 2.0, valamint egy microUSB port. 

30 dollárért 1 GB RAM és microSD-foglalat jár, 40-ért már 2 GB RAM, 8 GB eMMC flash tárhely, illetve microSD-foglalat. Akad HDMI 2.0a és PCIe csatlakozó is. 35 dollárért két további verzióban is létezik az Orange Pi 3. 

Az új PC-k a Linux-rendszereket és az Android 7.0-t is támogatják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.