Hirdetés

Itt a Samsung gyűrhető OLED-kijelzője



|

Bármilyen irányba lehet nyomni és tekerni a panelt, az utána visszanyeri az eredeti formáját.

Hirdetés

A Samsung Display fejlesztéseit nézve már réginek hatnak az olyan OLED-kijelzők, amelyeknek a szélei le vannak kerekítve. A dél-koreai gyártó egy nagyon érdekes panelt villantott. 

Hirdetés

Az új, 9,1 hüvelykes OLED-képernyőt bármilyen irányba lehet nyomkodni és tekerni. A Display Week eseményen állította ki a Samsung a panelt, amit 12 milliméter mélyen lehet benyomni. 

A gyártó szerint ennek a rugalmasságnak hála a képernyőt meg lehet hajlítani, le lehet kerekíteni, továbbá fel is lehet tekerni. Gyakorlatilag bármilyen formában felhasználható, ráadásul amikor elengedik, akkor visszanyeri az eredeti alakját. Ez azt jelenti, hogy a lapos kijelzők is sokkal strapabíróbbak lehetnek. 

A panelt a Samsung Display felhasználhatja viselhető eszközökben, IoT-termékekben, továbbá az autóiparban is. Értelemszerűen idővel az összecsukható okostelefonokba is kerülhet ilyesmi, bár a pletykák szerint erre még éveket kell várnunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.